Om Drinkmixen - Vanliga frågor och svar

Inloggning & Konto

Hur loggar jag in?

Drinkmixen har inget eget login-formulär. Anledningen till detta är för att slippa ansvara för känslig information såsom lösenord. Istället kan Du som ny användare logga in med Ditt befintliga konto hos Facebook, Twitter m.m.


Hur lägger jag till fler inloggningsalternativ?

Se till att du är inloggad. Gå sedan till Min Profil-Inloggningsalternativ (i användar-menyn). Väl där visar den övre delen inloggningsalternativ som du kan lägga till medan den undre delen visar de du redan har kopplade till ditt konto på Drinkmixen.

För att koppla ytterligare ett alternativ till ditt konto, klicka på det alternativ du vill lägga till. Logga sedan in där och du kommer att hamna på sidan för inloggningsalternativ igen med ditt nya alternativ tillagt.


Hur avslutar jag mitt konto hos Drinkmixen?

För att avsluta ditt konto hos Drinkmixen, ber vi dig kontakta en administratör. Detta är för att vi på ett så säkert sätt som möjligt ska kunna ta bort ditt konto, utan att du behöver lämna några spår efter dig.

Profilsidan

Hur gör jag för att ladda upp en profilbild?

Det finns två alternativ när det kommer till att ladda upp en profilbild. Antingen använder man sin befintliga gravatar (om man har en sådan), eller så laddar man upp en egen bild precis som vanligt. Om Du inte skulle ladda upp en egen bild och inte heller vill använda Dig av Gravatar, kommer Du få en random-genererad profilbild.


Vad är en gravatar?

En gravatar är en globally recognized avatar vilket innebär att samma avatar kan användas för många olika sidor.


Hur visar jag mitt Twitter-flöde?

För att få tillgång att visa ditt Twitter-flöde måste du först och främst använda Twitter som ett av dina inloggningsalternativ. Sedan finns det, under Editera min profil, ett alternativ att visa/inte visa sitt Twitter-flöde.

Skapandet av ingredienser/drinkar/lekar/glas.

Jag påbörjade att skapa en drink men insåg att det saknades ingredienser.
Kan jag spara min påbörjade drink för att lägga till ingredienserna först?

Drinken du skapar sparas redan efter Steg 1, då hamnar den automatiskt under Drinkar -> Påbörjade drinkar. Där ligger drinken kvar tills du har gjort klart alla steg för att skapa en drink.

Du kan alltså, utan att oroa dig, skapa en ingrediens som saknas i din drink utan att gå måste om din påbörjade drink.


Jag skapade precis en ny ingrediens/drink, varför kan jag inte se den?

När du har skapat en drink/ingrediens/lek eller ett glas, publiceras den/det först efter att en administratör har godkänt innehållet.

Skulle en drink inte godkännas, skickas feedback tillbaka till dig och du får möjligheten att rätta till eventuella fel.


Kan jag skapa en drink som innehåller icke godkända ingredienser?

Ja, du kan skapa en drink som innehåller icke godkända ingredienser. Drinken i fråga kommer dock inte bli godkänd förrän alla ingredienser blivit godkända.


Varför måste min ingrediens/drink godkännas?

Anledningen till att en administratör måste **godkänna** drinkar/ingredienser/etc är p.g.a. att oseriösa användare inte ska kunna publicera vad som helst.

Tyvärr medför det att ordentliga, duktiga och flitiga användare (precis som du) måste vänta på ett godkännande först innan de blir publicerade.


När jag skapar en ingrediens som inte innehåller alkohol, måste jag fylla i ingrediensen i plural, varför då? Hur gör jag om ingrediensen inte har en plural-böjning?

Anledningen till att man behöver ange en ingrediens i plural är för att det ska se bra och snyggt i receptet.

När en ingrediens inte har en plural-böjning, tex. Apelsinjuice, anger man helt enkelt bara Apelsinjuice i fältet.


Om jag vill ta bort en ingrediens/drink, hur gör jag då?

Om du önskar att ta bort en ingrediens/drink/glas/lek, går det bra att göra det på egen hand, så länge inte någon annan användare använder sig dina inlagda saker (tex. i sin drinkbok eller i favoriter).

Om du absolut vill ta bort något, ber vi dig kontakta en administratör som ser till att ta bort dig som skapare.


Jag har fått feedback på en ingrediens/drink/lek/glas, vad gör jag nu?

När en ingrediens/drink/lek/glas har lagts in av en användare, måste den godkännas. En granskning sker av admin som i sin tur godkänner eller skickar tillbaka eventuell feedback. Kanske är det en opassande beskrivning, felstavningar, opassande bild, etc. Då får du som skapare möjligheten att rätta till felen.

Skafferiet

Hur lägger jag till saker i mitt barskåp?

För att lägga till en ingrediens i ditt barskåp finns det två sätt att gå tillväga.

1. Genom att besöka en ingrediens och därifrån klicka sig vidare på "Lägg till i din bar".

2. Att via knappen Min bar i menyn och sedan via boxen t.v, klicka sig in på Min bar -> Lägg till ingrediens. Där kan du sedan söka efter den ingrediens som du önskar lägga till i din bar.


Vad är drinkboken för något?

Drinkboken är tänkt att fungera som en kokbok som innehåller recept. Skillnaden här är att du bygger din egen drinkbok som innehåller dina egna favoritrecept, favoritingredienser och favoritlekar.

För att lägga till något i drinkboken, besöker du den drink/ingrediens/lek du vill spara och klickar sedan på Lägg till i min drinkbok.


Vad menas med kringutrustning?

Kringutrustning är den utrustning du har hemma. Det kan vara allt ifrån en shaker till sugrör, drinkpinnar och "Whisky on the Rocks"-stenar...

Ta kort och lägg upp din utrustning, tipsa andra genom att tala om vart du köpt det.

Övriga frågor

När jag skriver en kommentar står det bara "Postar Din kommentar",
men inget händer. Vad är felet?

Anledningen till att det står Postar Din kommentar utan att något händer, beror förmodligen på att du använder en gammal webläsare. Oroa dig inte, din kommentar har skickats iväg och om du uppdaterar sidan bör den snart synas!